HomeBREAKING NEWSValeriu Gheorghiță, prognoză COVID dezastruoasă: „De la un caz Delta, în două...

Valeriu Gheorghiță, prognoză COVID dezastruoasă: „De la un caz Delta, în două luni, se ajunge la 390.000 de cazuri“

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, creșterea alarmantă a cazurilor de infectare COVID se va menține în următoarea perioada, iar un român din doi nu are niciun fel de protecție.

„Din păcate, avem peste 3.900 de cazuri confirmate şi raportate de infecţie cu SARS-CoV-2, în condiţiile în care vorbim de o rată de pozitivare a testelor de circa 8,2%, în ziua precedentă am avut de două ori mai puţine cazuri, cu aceeaşi rată de pozitivare (…) De altfel, situaţia este explicată în primul rând de faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România şi, de asemenea, unu din doi români nu are niciun fel de protecţie faţă de această boală, în sensul că nu au fost nici vaccinaţi şi nu au trecut prin boală“, a spus Valeriu Gheorghiță.

Riscul de infectare rămâne crescut chiar și în zonele în care rata de imunizare este ridicată

„Chiar în marile aglomerări urbane, unde rata de imunizare colectivă, fie prin boală, fie prin vaccinare, este de peste 50, chiar peste 60%, totuşi vorbim de 40% care se traduce în valoare absolută la sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecţie în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2“, a explicat acesta.

„Vaccinați-vă!”

„Mesajul rămâne unul foarte clar – respectarea măsurilor de prevenţie: masca, evitarea zonelor supraaglomerate, igiena şi vaccinarea reduc riscul de infecţie şi riscul de a face o formă gravă, de a ajunge la spital şi de a muri din cauza maladiei COVID-19. Din păcate, vedem că un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung la Terapie Intensivă, într-un timp relativ scurt, ceea ce reprezintă un fenomen absolut îngrijorător. Dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecţie cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate şi, de asemenea, peste 92% dintre decese sunt la persoane nevaccinate“. Pe lângă faptul că nu se vaccinează, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, oamenii evită şi respectarea măsurilor de prevenire, întrucât ei nu cred că se vor infecta şi vor face boala COVID-19: „Oamenii nu respectă în cea mai mare proporţie măsurile de prevenire pentru că de cele mai multe ori avem o percepţie a riscului mult diminuată, şi aici vorbim de riscul de îmbolnăvire, de riscul de infecţie. Or, când tu consideri că nu te poţi infecta, că nu vei face această boală, evident că tendinţa firească este să nu respecţi celelalte măsuri de prevenţie care sunt transmise şi care sunt în anumite condiţii foarte bine prevăzute într-un cadru legal, adoptat, care este cunoscut de foarte mult timp“, a mai continuat Valeriu Gheorghiță.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE