HomeBREAKING NEWSSalarii mizerabile cu prețuri ca în Occident || Cât de rău trăiesc...

Salarii mizerabile cu prețuri ca în Occident || Cât de rău trăiesc românii față de alți europeni

Românii câștigă, alături de vecinii bulgari, cele mai mici salarii minime pe economie dintre toți cetățenii Uniunii Europene. Diferența nu este însă uriașă: sunt 113 lei în plus față de venitul minim al unui bulgar și 153 de lei în minus față de cel al unui maghiar aflat în aceeași situație. Conform datelor oficiale, sunt peste 1 milion 200 de mii de cetățeni români care încasează un astfel de venit.

Bulgaria, România și Ungaria ocupă ultimele locuri, în timp ce țările din vest oferă salarii minime și de peste 5 ori mai mari

Cu toate acestea, decalajele sunt evidente dacă ne raportăm la vestul Europei. Vom lua ca punct de referință Franța unde, transformat în leii românești, un cetățean cu un venit minim câștigă 6019 de lei, de 5 ori mai mult decât banii încasați de un român.

Cu toate acestea, costul produselor alimentare de bază este asemănător, raportându-ne la prețurile produselor din magazinul „Carrefour” din România și omologul său din Franța

Vorbim despre prețuri asemănătoare ale unor produse identice sau care dispuneau de caracteristici similare. Se remarcă astfel diferențele uriașe dintre nivelul de trai al unui român de rând în raport cu situația din vestul Europei.

Din nefericire, premisele sunt îngrijorătoare ținând cont de nivelul scăzut al investițiilor din sectoarele cheie ale economiei, dar și raportat la gradul în creștere de îndatorare. În plus, discuțiile despre majorarea salariului minim sunt doar la nivel de declarații, fără a exista o prognoză în acest sens.

Cu alte cuvinte, românii vor rămâne în continuare printre cei mai săraci europeni, iar diferențele dintre noi și vest vor continua să se accentueze pe măsura trecerii anilor.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE