HomeBREAKING NEWSPacient declarat mort, găsit viu, internat la secția de Terapie Intensivă

Pacient declarat mort, găsit viu, internat la secția de Terapie Intensivă

Un bărbat internat în Spitalul Clinic Județean din Craiova a fost declarat mort, deși în momentul în care rudele au mers să identifice și să ridice trupul neînsuflețit au avut marea surpriză de a vedea că bărbatul, în realitate, era viu, internat la secția de Terapie Intensivă.

Pacientul în vârstă de 78 de ani, din comuna Cioroiași, județul Dolj, a fost internat, operat, iar ulterior transferat la secția ATI.

Familia bărbatului a fost anunțată de decesul pacientului de către un reprezentant al spitalului.

„A bătut clopotul în sat. Am adus acei gorniști, practic tot ce se face, în sat, pentru o înmormântare. Și-au dat seama că au încurcat pacienții. Dar oare, în cele două zile, nu au realizat acest lucru? Nu s-au uitat la acea brățară pe care o poartă pacientul la mână?!. Tata este la ATI. Este intubat”. a declarat fiul pacientului în vârstă de 78 de ani.

Reprezentanții spitalului au declarat faptul că s-a produs o greșeală la secția de Terapie Intensivă, fiind încurcate fișele a doi pacienți, pe motiv de suprasolicitare a personalului.

„Acest incident este urmare a suprasolicitării personalului din ATI. NUmărul pacienţilor COVID ŞI non-COVID este în creştere. În momentul de faţă numărul paturilor de la ATI COVID este plin la adulţi. Avem un număr foarte mare de pacienţi. Personalul este suprasolicitat şi este o regretabilă greşeală. Ne cerem scuze familiei. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat Alice Drăgoescu, sefa secției ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE