HomeBREAKING NEWSGuvernul contesta la CCR moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR

Guvernul contesta la CCR moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat în cursul zilei de astăzi că va ataca la CCR decizia Parlamentului României de a continua moțiunea de cenzură, depusă de USR-PLUS și AUR, împotriva guvernului.

De asemenea, acesta a precizat că parlamentarii din Partidul Național Liberal nu vor fi prezenți la nicio ședință din Parlament în care se dezbate moțiunea de cenzură.

„Vreau să vedem dacă a încălcat statutul prin această convocare și după aceea vor fi sancțiuni. Nu am discutat nici înainte nici după, Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic. A doua oară au revenit cu semnăturile. Vom sesiza CCR care trebuie să se pronunțe asupra respectării Constituței.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a precizat că Ludovic Orban nu a respectat procedura legală în momentul în care a decis continuarea moțiunii de cenzură, în contextul în care Birourile Permanente Reunite nu au luat act de moțiune, asta după ce ședințele au fost suspendate de patru ori din cauza lipsei de cvorum.

Tot astăzi, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și președintele Senatului, Anca Dragu, au convocat plenul reunit pentru ziua de mâine, ora 16, când va fi citită moțiunea de cenzură.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE