HomeBREAKING NEWSDr. Florin Roșu: „Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginat pentru...

Dr. Florin Roșu: „Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginat pentru valul 4”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, trage un puternic semnal de alarmă în contextul valului 4 al pandemiei COVID. Mai exact, acesta spune că toți pacieții care ajung în procesul de triaj al unității medicale prezintă forme grave de COVID-19 și necesită unu flux mare de oxigen pentru a putea respira. Conform spuselor acestuia, presiunea crește semnificativ în secțiile de Terapie Intensivă din cauza pacienților tineri care ajung din ce în ce mai frecvent.

„Suntem deja în cel mai sumbru scenariu imaginat vizavi de valul 4 – asistăm la o creștere alarmantă a numărului de cazuri. Toți pacienții care se adresează triajului spitalului au forme severe, necesitând suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei. Presiunea asupra ATI-urilor este din ce în ce mai evidentă”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Vârsta pacienților internați la ATI este în scădere

„Așa cum am mai spus, valul 4 va fi cel al persoanelor nevaccinate, de aceea revin cu îndemnul bazat pe date științifice indubitabile de a continua accelerat campania de vaccinare, dublat de respectarea măsurilor de prevenție”, a continuat acesta.

Vă reamintim faptul că, marți, 14 septembrie 2021, au fost raportate în ultimele 24 de ore 123 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în Iași. Un număr record, care nu a mai fost regăsit de la începutul acestui an. Totodată, au fost raportate și 4 decese.

La nivel național, astăzi, au fost raportate peste 3.900 de cazuri noi de COVID, un număr dublu față de cât a fost raportat cu o zi în urmă.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE