HomeJustițieAvocatul Poporului ar putea sesiza CCR în cazul “PNDL 3”

Avocatul Poporului ar putea sesiza CCR în cazul “PNDL 3”

Programul “Anghel Saligny” a reprezentat mărul discordiei din cadrul coaliției de guvernare, fiind motivul pentru care s-a ajuns la actuala criză politică.

Programul presupune investiții de 50 de miliarde de lei ce ar urma să fie direcționate către comunitățile din mediul rural în vederea dezvoltării lor.

În timp ce PNL și UDMR consideră că este un proiect esențial, USR-PLUS acuză că în actuala formă “Anghel Saligny” nu reprezintă altceva decât un “PNDL 3” pentru a atrage primarii din țară de partea premierului Florin Cîțu.

Acum, Renate Weber, avocatul poporului, este solicitată să intervină și să atace proiectul la Curtea Constituțională.

“Expert Forum a solicitat Avocatului Poporului alături de mai multe organizații neguvernamentale și grupuri civice să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Adoptarea OUG s-a făcut cu încălcarea flagrantă a articolului 115, alin. 4 din Constituție, în lipsa unei situații extraordinare care să justifice înlocuirea procedurilor parlamentare și asumarea unui astfel de proiect de către Guvern. Totodată, a fost încălcat și art. 141 din Constituția României referitor la Consiliul Economic și Social, prin faptul că nu s-a solicitat avizul conform procedurilor legale de la această instituție și nici nu s-a primit un aviz. Contrar declarațiilor liderilor politici, avizul CES este obligatoriu.” se arată într-o postare publicată în această dimineață.

Sursele noutatea.ro indică faptul că Renate Weber se pregătește să onoreze această solicitare și realizează pașii necesari pentru a ataca ordonanța la CCR.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE