HomeBREAKING NEWSAglomerație și distracție în plin val 4 al pandemiei de COVID în...

Aglomerație și distracție în plin val 4 al pandemiei de COVID în Centrul Vechi din Capitală

hRomânia se află în plin val 4 al pandemiei COVID-19, autoritățile confirmând în ultimele 24 de ore peste 1.000 de cazuri de infectare. Crește de asemenea și numărul deceselor, luni fiind raportate 25 de persoane care au murit infectate cu virusul. O creștere se resimte și în privința numărului de paciențil de la ATI, numărul acestora ajungând la 405.

Românii nu țin cont de recomandările autorităților

Se întâmpla într-o zi de sâmbătă noapte, 28 august 2021, în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai mulți tineri au fost surprinși petrecând până în limita orei aferente restricției de COVID, ignorând total orice fel de recomandare pentru prevenirea infectării cu virusul.

România în topul celor mari sceptice țări cu privire la gravitatea virusului COVID

Un studiu recent, marca YouGov, realizat în Europa, a scos la iveală scepticismul oamenilor cu privire la gravitatea virusului COVID-19. Așadar, România ocupă primul loc în acest clasament, unde 46% dintre cei care au participat la studiu au spus că, în general, nivelul de risc al virusului COVID tinde să fie exagerat. Alături de țara noastră se află și vecinii bulgari, unde 41% de oameni sunt de acord cu opinia românilor.

Studiu YouGov
Studiu la care au participat 30,096 de persoane, realizat în perioada 7-25 iunie 2021, în 20 de țări. Sursă: YouGov

Suedia, Portugalia, Italia și Spania înregistrează cele mai mici ponderi de persoane care au îndoieli cu privire la virus

La celălalt capăt al clasamentului, toate țările enunțate ajung la mai puțin de 20%, în Spania și Portugalia existând și peste 40% care au relatat faptul că, de fapt, riscurile virusului au fost subevaluate. Danemarca găzduiesște cea mai mare parte a persoanelor care sunt de acord cu evaluarea actuală, 65% spunând că riscul actual este corect.

Imaginile surprinse în Centru Vechi al Capitalei ar confirma însă studiul realizat

Potrivit imaginilor, românii nu par a fi speriați de virus și de consecințele acestora, ignorând complet orice fel de recomandare făcută de autoritățile competente. Valul 4 al pandemiei prezintă o evoluție succesivă, pe zi ce trece, iar în țară apar, incontrolabil, focare de infecție. De asemenea, în 6 județe indicele infectării cu virusul SARS-CoV-2 trece de 1 la mia de locuitori.

Dorim să aflăm părerea ta cu privire la imagini în secțiunea de comentarii pentru Facebook. Click aici.

 

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...
- Advertisment -spot_img

ȘTIRI POPULARE